Nuffnang

Tuesday, December 2, 2008

believe me, i'm NOT going 2b sorry 4 saying all this~

hari ini...
kawan yg aku sokong selama nih... sms kat aku....
"ko tak join bisnes aku pon, aku tak susah...
yang susah bile ada kawan macam kau nih~"

aku rasa kecik sangat masa bace sms tuh.

kan bagus...
masa kau ngadu kat aku masalah pacaran kau, aku bleh ckp "haai..susah bile ada kawan macam kau nih.."
atau,
kan bagus,
masa kau jatuh tersungkur dlm kerjaya kau, ko mintak segala ibu pendapat n cadangan aku ttg nak handle benda tuh.. aku mampu ckp "susah laa bile ada kawan macam kau nih.."

atau;
masa kau tanya aku -boleh tunjuk kan aku tak, rumah dia rumah sebenar kat mana ek- laju jer aku ckp "susah bile ada kawan macam kau nih.."
tak pon masa....
dia tolak kau 2x berturut2, masa tuh ko tanyer aku, camner nih yer? aku terus belasah sesah kau by ckp "ish, susah bile ada kawan macam kau nih.."

haa.. tak pon masa ko minta tolong aku type surat nak mohon budi bicara majikan, ttg status kes ko yg dah jadi kes polis tuh, dengan malasnyer aku ckp "susah bile ada kawan macam kau nih.."

ermmm... masa ko datang umah aku, jual gelang, waktu malam, 10pm. datang sorg2 smata2 jual gelang, boleh tak masa tuh aku ckp "susah bile ada kawan macam kau nih.."

banyak lagi. aku lupe banyak dah. tapi dah mesti kau, takkan ingat, pasal nanti ego kau, dengan kau2 sekali akan cakap "bile masa aku mintak ko buat semua tuh kat aku...?" aku kenal kau bukan semalam 2 la kawan...

aku tak pernah cakap "susah bile ada kawan macam kau nih.." sebab dalam fikiran aku, TAK TERLINTAS SEDIKIT PON NAK CAKAP MACAM TUH KAT SORANG SAHABAT~ apatah lagi, ko *sahabat baik.*once upon a time.

well, bukan kawan sejati bila diminta buat semua perkara atas dasar luar peri manusia.

aku ada di tiap saat kau ucap: eh.. nak mintak pendapat/tolong, boleh?

btw, fyi, sampai sekarang nih, aku masih lagi simpan sms ko yg berbunyi:
"thanks lynn, kau la sahabat dunia & akhirat aku, selamat malam."
masa tuh tsunami kes kau tgh klimaks.

oh yer... lagi satu, aku jugak still simpan sms kau yg berbunyi begini:
"janganlah awak berdua (aku&tunang kau) buat saya macam nih, you all inspirasi saya, kawan lelaki saya pon takde sebaik kamu berdua.."

plus:
"selamat hari lahir yg ke-25... i love, akak~ ahaks~"

ada yg lain. perlu ditambah? nop, enuf is enuf.

.fak.

2 comments:

susu dalam botol said...

saya dah lalui semua ini. lebih teruk dari pun ada. ignore kan saja. trust me, dia akan cari awak semula. kawan yang macam ni selalunya dia tak ramai kawan. bila dia ada satu kawan baik yang macam awak, dia akan guna sampai lumat. jadi skrg, ignore saja. biarkan dia :)

||alis|| said...

hidd: yup. 100% apa yg hidd bagitau aku, tepat giler! dia carik aku balik! tak sampai sebulan. siap menyamar jadik org lain masa sms, kejik!

grrr...!!!!