Nuffnang

Wednesday, February 4, 2009

3/4 n3 nari khas buat kak jah :)


assalammualaikum kak jah,
alis ingin memberikan akak gambar merah yg dijanjikan kelmarin.
see? pakcik kuini itu memakai baju tee merah.
dibawah itu; ipar pakcik kuini, tapi dia pakai tee purple :)

kak jah,
alis dah ketagih ngan puding roti buatan kak jah, isnin lepas buat,
tak sempat tunggu habis 1 minggu, ahad tuh buat lagikk..
ko mmg kan kak? ajau resepi2 -sayang-kalori-benci-nak-joging!
TIDAK!!!!!!!!!


kendian, aku jumpa lagi resepi kek gula hangus ko, aku tak tahan~
buat jugaks, (semalam).
aku punyer self estim agak rendah kalau berdepan kat bab baking2
atau loyang berlubang tengah tuh.. namun aku kuatkan semangat jugaks!
ko tau kak, 4.30pm aku tenggek, 8.30pm baru masak!
nak buat minum petang dah terjadik minum malam.
pasal aku takut kek tuh hangus kalu api beso sgt..
walaupun kek tuh nama dia "kek gula hangus"
omak den makan ckp sedap (anak dara beliau nih 1st taim buat KGH nih)
beliau: mana dapat resepi? (beliau pon tak penah buat KGH)
aku: hmmm, amek dari blog kak jah..
(macam sure je kan aku jawab, cam mak aku kenal ko lak~)
beliau: ada number tepon kat situ? (maaf, ibu ku ini kureng bab2 internet nih...)
aku: ibu nak buat apa number tepon kak jah? (pelik..??)
beliau: cakap time kaseh bagi resepi.... (sambil ngap seketul b4 pi masjid)
aku: okeh, nanti org ckp kan..
SO, KAK JAH, TERIMA KASEH ATAS RESEPI YG LAZAT ITU!
(juga kepada MK yg menaja resepi tersebut, mmg boleh buat jual!)



aku yg kepelikan, harap korang tak;
tak penah lagi pi org kawen dapat door gift cam nih.
cam kotak mcD pon yer gak sekali pandang..
1st time jumpa. anak pengetua SBP adik aku nyer majlis.
sekian.


malam kelmarin.
jgn terkejut.
dinner aku yg malas nak masak kekdahnyer!



juadah di suatu petang;
cekodok anchovies+daun kunyit
lawan ngan air teh.
try laa.. sedap!


semangat gongxifacai aku masih tebal.
pi jumpa client kelmarin pakai.
terkejut dia.
aku ckp : "ofis saya ada majlis CYN lepas nih"
padahal lepas tuh aku balik rumah! hehehe..
ingat, aku mmg k.e.j.i (spell it right~)



jarak.kosta.merah
kak jah, bagi lagi resepi sesedap oke!

5 comments:

Tijah Lawa said...

hins!hins!hins!(kombang idung nihhh!!!)

ckp omak...tijah kem salam yo??? untung omak ko ado anak daro rajin nih. sok2 buleh la buek laie bawak boka ke mesjid lak...

||alis|| said...

kak jah: ko memang la kak! letak la resepi less calories plak pas nih, amcam, ada BRANN?? :P

||alis|| said...

ops; oke, saya akan sampaikan salam akak pada beliau :)

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

dalam banyak-banyak gambor kat atas tu, tang baju kurung merah tu memang paling menarik

||alis|| said...

kak ros: baju kurung merah? hehehe.. tq kak.. :)