Nuffnang

Monday, February 2, 2009

dia itu bernama Sony..

mmm..
inilah citra cinta terindahku..
inilah dia buah hati hirisan jiwaku..
belahan minda panahan jurus kesaktian nirmalaku..
*mampos la aku nak buat ayat merapu bagai!

Suggested Retail Price RM 1,699.00 *

===========================================================
aku kan sekarang tgh mengejar cita2 menjadi wedding photog;
*lihat resolusi 2009 pada 1.1.09
semalam, waktu aku hantar statement untuk 2 client kat semabok;
kawan sekolah lama aku tepon,
weh, kak long; ko nak guru sandaran nyer form tak?
aku terus diam.
nak.. tak nak.. nak.. tak nak..
*ada sekuntum bunga matahari tak kat sini? aku nak siat kelopak dia, pls...
aku tak mahu borang ngajo; aku akan contact enchek fairuz.
*dia wedding photog yg incharge wedding juju.
aku pon tahan nafas; tepon dia;
ring..ring...ring..
(aku ngan dia pon borak bagai....)
tetibe... dia mentioned "Sony tuh retail dlm rm1,699.00..."
jap, aku kena call balik sugar daddy aku ke hapa sekarang nih..??
dia: (seolah faham), oke la, cam nih, aku beli satu lagi SONY tuh,
tapi ko kena belajar how to handle, amacam?
aku: oke bang! saya sanggup belajar! *semangat naik balik~
orait, kes settled, kalau abang fairuz tuh tak kawen lagik,
mahu aku usha dia jadik boyfren aku! hahaha.. kejik, kepentingan sendiri!
jarak.kosta.merah:
usaha meng'usha' tangga kejayaan yer adik2..
panjang plak n3 kau nari alis oiii...

6 comments:

tasikmerah said...

kalau kamera canggih gitu gaya kat tangan aku, jawapnya lingkup la. ha ha.


.

||alis|| said...

kak tasek: tuh la. tak masok extension flash lagi tuh.. berat maa.. palm aku dah la agak2 comel, uwekkk~

umyra said...

saya guna nikon d60..
baru beli flash..3rd party sajork..nk guna flash 3rd party smpi mahir, baru beli flash nikon..

alis..serious...dslr mmg menerujakan dan mengghairahkan :P

||alis|| said...

cik peguam: huhu... extended flash yg bisa bikin tgn lenguh seh... (apatah lagi palm milik penyarung kasut size 5, uhuks!) b4 nih ada pengalaman handle SLR 2tawun, DLSR dlm 2tawun gaks..nih pi kat photoskool sume dok pakat nak rembat lens 50mm! pic dia cantekk2 oooOOooo~

susudalambotol said...

semoga impian menjadi wedding photographer tercapai :)

||alis|| said...

uhuks;

hidd: mahapp laaa... den tak nampak komen kamu disini...

tima kaseh untuk wish yg bakal tertunai march ini. amin2~