Nuffnang

Wednesday, April 15, 2009

asal petang je hujan, asal hujan jer petang..

perot ku lapar....
apa nak buat...
perut ku berbunyi...
kruk kruk kruk..

lalalala...
keinginan yg tiada boleh ku tahan...
lalu... aku terus merempit ke 'family store'..
mencari bahan2 yg tiada...
so selepas 2jam... maka terjadi laa ini...
laparku pon hilang...
lalalala~
mangkuk L (for my family)
mangkuk ketiga, XXL, tapi nih bagi mak usu,
pasal dia yg ajar camner nak buat tepung dan pizza nih,
TIGA tahun yg lalu...
anak bongsu dia haziq pon tak lahir lagi masa tuh.. hehee...
apa punya anak sedara la aku nih..
bagi yg XXL saiz pasal anak lelaki dia 4org+hubby+dia
katanya sedap.. aku dah setahun lebih tak buat pizza nih..
;)


nih mangkuk XXL jugak... suka mencapap dia nih..
amboi.. biasa dia ya!
buat mangkuk yg S, tapi belum sempat snap..
dah licin..
muehehehehe...

update: resepi pizza yg tak seberapa (*ceh merendah diri YUSHADAP) ini akan diberi pada sebelah petang, pasal sekaranag haku nak pi mydin baru bukak kat area MITC.. tatatata~


12 comments:

Cik Pah said...

emm.. pizza masak pakai mangkuk.. tak pernah try lagi.. alis buatkan satu untuk cik pah leh..awk tinggal kat melaka ker ?

Ms.Lilies said...

mangkuk utk akak dik????

||alis|| said...

cikpah: ha'ar, guna mangkuk.. psal tray kat umah ada satu jer.. yg lenlain kena carik balik dlm store, malassss.. :D. yer, saya org melaka, cikpah nak? boleh, post guna pos laju eh :)

kaklilies: hehehe.. nak guna pos method sama cam cikpah ker? kekeke~

julietchun said...

Salam dik alis,

walau setinggi mana pun seorang wanita itu belajar tapi hal urusan rumahtangga dan urusan dapur harus diambil tahu juga. Tahniah, adik semakin memenuhi ciri2 wanita sejati, meoww,meowwww, Boleh bagi resepi, akak ingin mencuba menjadi wanita sejati juga,meowww.meowwww.

Tijah said...

ya. saya juga ingin resepi ittew. walupun acar selar aritu blm coba buat lagi

||alis|| said...

kakjuliet: pelik la akak aku nih, kemain sopan santun ayat beliau..muehahaha!

kakjah: haip.. baby, apsal belum buat acau tuh lagi? buat ler, bagi aku via pos laju ke, ABX ker, acau tahan lama weh.. hehehehe..~

cokolat said...

sila salahkan alis kalo aku tiba2 nak makan pizza hari niiiiiiiiiiii!!!

no.no.no

susudalambotol said...

sedapnyaaaa. tp tekak ni kadang2 oke, kadang2 tak :(

||alis|| said...

kakcok: hehehehe... sila ke pizza hut sekarang juge~ *amboi, icon ko cam ogy mad daut plak kak, bolos ke teropong tuh?? :D

hidd: sian dia, tahan yer mami :), awak nyer icon pon lawa, cam kisah klasik utk masa depan :)

Monkey D Luffy said...

boleh aku makan piza hari2....











kalau ko org gaji ku

Izan said...

pandai nyer masak... saya dok italy pun tak pernah masak cenggini...heheheheh

||alis|| said...

zali: sila rujuk komen n3 diatas.

izan: hahaha, tuh la, kat italy tgk pizza dia pon cam 'wallaaaa..', takpe, saya perah otak bagi resepi palinggg mudah kat izan nnt eh, hehehe...