Nuffnang

Sunday, May 24, 2009

budi

teman seUT aku, inaz, call nak pinjam thumb print;

katanya, hers, post laju kasik client kat kedah.

aku pon beri pinjam. bile2 nak pulang tak kesah pasal aku ada extra satu.

.

selang dua hari, dah sebok2 call, die2 nak kasik balik.

aku ckp tak payah laa.. esok2 masih ada.. tak. nak jugak..

.

.

"saya dah sampai depan masjid nih haa.. mai laa kuar jap amek..."

sudah.

aku pon rempit jap, kuar ke masjid depan kampung.

salam2 then dia pass aku seplastik buah.

.

"aik? banyak nyer.. buat apa nih? susah2 jer" aku senyum.

"takpe, amek jer.. mmg niat nak bagi."

ok, aku amek.

.

.

serius, lai yg besar sebijik tuh, seumur hidup,

tuh la 1st time aku rasa. hihi..!

makaseh inaz.

ni la dia orang kata budi bahasa tak jual beli.

.

.

hari ini hari lahir kakTM.

semoga beliau terus kelakar dan maju jaya.

murah rejeki, panjang usia dan...

dikurniakan adik (s) lagi untuk MC :)

.

amin

.

.

10 comments:

kueh bakar said...

hepibesdey

||alis|| said...

bakar berlauk: teng kiu =)

Tijah said...

kak TM? kak tasik merah ker kak telikom melesia? hehehehe....


TM...hepi besday tuyu! all the best in everything...


*tetiba wish kat blog org lak. hehehe

||alis|| said...

kakjah: ahaha! kak Teratai layu di Tasek Merah la kakjah.. huhu.. haip, nari takde n3, dia berjimba over the sea kot.. ;P

Monkey D Luffy said...

ko makan sendiri ker?

banyak tu :P

joegrimjow said...

jogging pon ok!

Tijah said...

berjimba over the sea? hahaha. aku syak dia tengah selebret kat pulau besar tu...

||alis|| said...

zali: jangan laa macam tuh, aku share ngan family aku seramai 6orang tuh.. ;)

joe: mu nih silap kolumnis ke apa nih?

kakjah: Big Island???? hahahaha!

tasikmerah said...

pulau besar? hahahahaha.... hantu ko jah. hahahaha....

thanx sayang....

thanx.

ish.. buah kaler kuning tu nk gaya mencarut je lis. muahahaha..

:p



.

||alis|| said...

kakTM; akak mmg lusyah!!!!!!! hahaha! aku tgk tak apa2 pon, tapi lai besar nih mmg sedap, manis, berjus... va va va...