Nuffnang

Saturday, May 2, 2009

rm1,000,000 tuh bukan dia dapat sepelepuk pon...



aku baru habis round2 belog org..most of the hits: Tomok (now known as Shah Inderawan balik..) menang rm1juta. pastuh ada plak yg tanya: kalau korang dapat rm1,000,000, apa yg korang nak buat?

haih.

nih bukan cam more jutaria ker, power root ke yg dia betol2 kasik sepelepuk rm1 juta kat ko.

FYI, si Suki winner 1st season tuh pon belum dapat all the rm1mill. pasal penganjur dah awal2 stated: duit tuh bukan dapat sekali runtuh and most of the portion akan diperuntukkan untuk buat album dan perkembangan seni mereka.

so let go your dream nak beli rumah besar, kete besar, tanah besar or travel all around the world on behalf of "pemenang rm satu juta itu". let alone la kawan2 nak mintak bang 2-3riban kan.. haha!

macam masa suki menang dulu, aku ada tengok la snippet how life dia after jadi OIAM winner. takde apa sangat pon. kamera ikut dia pi beli barang2 hiasan dalaman untuk rumah dia. tuh bukan kat IKEA atau Harvey Norman, ntah kat mana ntah, aku lupa..

itu jer. tak nampak cam "org kaya baru" pon amoi tuh...tapi taktau la latest nih all duit dia dapat (makan 2-3 tahun gak kan?) yg aku tahu latest, dia skrg tgh usaha nak complete kan her album untuk pasaran HK dan Taiwan. org mesia takmo dia dah.

dan pasal Ayu, winner untuk 2nd season, yg ketara aku nampak, dia betulkan gigi dia, dan juga dye rambut dia, oh yer, dan sedikit kurus. beli rumah baru kete baru ke, aku tak tau kisah pon. pasal kat melodi tak kuar, sigh~

untuk tomok, aku doakan moga dia success. pasal aku tgk ramai juara OIAM nih mcm lemau manis. yg pelik, si 1st runner up boleh berapi2..

tgk cam suki, dia menang, tapi aku tgk yg berapi nyer Faizal Tahir (none of his song aku tak suka, all aku layan!! rowks!!!)

cam ayu menang, tapi aku tgk yg kuar tv asek2 si shila, iklan coke la, clean n clear la.. macam2 lagi~ berapi la tuh kan..

jgn nnt, bile tomok menang, tapi aweera atau esther plak yg lebih berapi dari dia.

dunia kan. kita tak jangka :)

9 comments:

SuFy said...

waa..cntiknyeerr blog wrne biru..ngee~

tp kalo sy, tanak la rm1 juta..nk 1 billion baru beshhh..hahaha

Monkey D Luffy said...

rezeki masing2

Tijah said...

aku heran tul org yg dok speku2 tomok tu nak buat apa dgn 1M tu. skati dia la kan?

joegrimjow said...

best sore die yek

||alis|| said...

sufy: chop, tawu tak awak amat cute? sabahan eh? pi ngorat sama luffy, dia pon sabahan baa.. :P. ooo nak 1bill jer, kat sabah ada pasar raya 'Billion' tak? mintak satu kat tokey dia.

zali: ayat ko nih ayat nak selamatkan batang leher tau x?

kakjah: kan? aku pon heran tau sama mereka2 tuh...

joe: sora mmg milik 1mill ar... cekidaut "rindu terhenti", best!

paRi-paRi sYurGa said...

tak sangka die bley perform camni best kan kak?
anim mmg tak penah tgk live..
slalu jer ade hal...
ni bru lepas tgk kat utube...
salute...!

kueh bakar said...

aweera la berapi...

||alis|| said...

anim: re-born artis, harap rezeki dia dibukakan seluas2 nya, amin.

bakar berlauk: sesat eh? tak penah2 komen kat sini, hihi... camner nak kawen nih belom apa2 taste dah berbeza, ko minat rowks, aku minat faizal tahir.

eh?

susudalambotol said...

a'ah, mmg pun derang tak dpt sejuta. duit tu pun ditolak dengan duit rakaman album la apelah.