blander umah rosak dan dan waktu tengah masak tgh hari. cili mesin dah habis, cili boh? tak main laa... *bak kata ibuku. so, apa lagi? MENGGILING laa kiter yer anak anak...adeh, terasa cinderella kampung gayanya....
huhuhu...
.
.
TAPI;
cili giling yg dibuat tumis asam pedas...
bersama kepala ikan serkut tgh hari semalam;
telah berjaya membuatkan kami, anak beranak
........makan nasi bertambah!
.
.
wa wa wa
serius sedap!
.
.
p/s: pic atas tuh cilinya mmg ai yg giling....
tapi after dat, my mum laa take over ;P
.
14 comments:
Klasik weih, last aku menggiling dulu aku giling inai...inai giling merah menyala huhuhu....tapi tu cerita 15 tahun yg dulula
aku pun giling inai jer. cili tabrani...pijar tgn weh
penah try..
lenguh pingang...
hehehee..
cara tradisional memang sedap
kakmimi: adikku kawen setahun lepas pon guna inai giling ;)
kakjah: waaa... birhday gurl, pekaba? *wink2* sama laa.. tgn mudah pijar (lagi tanda anda seorg jemenai)
anim: a'ar, pastu tangan pon naik segala mucle ;P
haruan: tuh la kan.. kuih2 klasik pon sedap2 belaka..
gile klasik.
aku prefer cili boh kat kedai sudah..hoho
apa nilai tamah cili giling nih ye?
dude: sesekali nak jadik saloma..alahai.. hihi.. *nilai tambah cili giling ini? ko try makan laa, baru tau beza dia ;)
wah, tradisional betul! hihi. saya selalu tumbuk jer :D hihi
JO: hi JO.. tumbuk? lagi laa klasik dik.. org biasa blender jer.. hik hik~ oit, anak dara lawa ko nih yer... va va va ;P
ada perubahan rasa ker?
zali: ada. serius. eh ko biasa makan cili giling dulu tak? aku jarang.. tuh yg dapat rasa tuh ;)
giling tu kita pernah guna dulu sebab nak giling daun inai. hehehe.
slama nih hanya menjeling manja bile mil aku menggiling.. cuba ? malas nak cuba.. hehehe
mommyhidd: haa... sume citer pasal giling inai eh ;)
cikpah: hanya jauhari kenal manikam nya ;)
Post a Comment