Nuffnang

Wednesday, June 17, 2009

nari takde mood.. sakit kepala...

semalam
sepiring kecil pucuk ubi lemak cili api untuk saya...
special, saya letak sebijik telur ayam.
untuk yg lain2, makan gitu jer ngan nasi...
.
.

ikan pekasam ini 1st time dijumpai oleh family saya.
saya dah banyak kali jumpa, roomate dulu org perak..
asal dia balik dari perak jer "erny, pekasam ada tak?"
tuh je la modal saya tiap kali dia balik, ngeee...
yg ini sepupu bagi, dia beli mai dari kedah.. jauh nun..
.
.
lauk lain: ayam goreng, sambal belacan, binjai potong yg masam..
.
kalau saya takde mood, dan sakit kepala;
ini laa post saya.. post sakit kepala..
sekian... nak baring jap..
tata~
.
.

15 comments:

julietchun said...

sakit kepala pun buleh post n3 baru,dasat,hehehe.

Kenapa ko punya pucuk ubi tu spesel ada telur? Pilih kasih berlaku di mana-mana saja,kekekeke.

atle ♥ waT¡e said...

rehat byk ek..

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu mkn kenduri kt blog gua.Ada ulam ulam kampung
Follow terus pun xpa lagi bagus.

Blog gua dah tak seimbang.Gua tgk budak2 ramai dah berat ke belah punk.

Ms.Lilies said...

Sakit2 kepala pun lauk ko meletupla....anyway take gud care naaa

paRi-paRi sYurGa said...

demam gigil2 pun selera mkn besar jgak yer kak?
hehehehehehehehe....

||alis|| said...

baring tak sembuhkan sakit rupenyer; so ku pasang radio, buat senaman ringan, alhamdulillah, baik pulak! 0_o

kakjuliet: selera nak makan lemak sama telur, nasi tak heran dah, kekeke~

atie: makaseh. tak bleh rehat, kena banyak gerak, ate kata teman nak kurus kan.. lalala~

fird: lu-gua-lu-gua nih bleh tambahkan sakit kepala saya. tak caya tanya bebudak sini ;P

kakmimi: masak pucuk ubi nih main campak-lebur jer, lauk org sakit, gini la jadiknyer~ hihi~

anim: hahaha! lawak la tuh eh... aku demam gigil ko gelak kan eh.. ko tunggu la aku demam kekura esok, jadik nija turtle plak ;P

Monkey D Luffy said...

sodapnya

mungkin banyak lemak kot sampai ko sakit kepala

mo0ney said...

pergh..teruja..

||alis|| said...

zali: tahap kecairan lemak pucuk ubi itu ialah paling minimal sampai pama ku pandang semacam melihat kuahnya. oh ini bukan sup kambeen ya~ maaf pak...

mooney: teruja? buat la sekali, amek 20biji cili api, makan.. tido mlm pasti ko mimpikan aku... sambel nyumpah seranah aku, haha!

et said...

uuu..pekasam tu mcm enak jer..
mahu cube gak..
rehat byk2..
xyah tgk lappy lame2..nnt saket kple lg..hurm~

haruan tasek said...

buat lapar di tengah hari

Tijah said...

kau punyer makan2 mcm org tak sakit jer weh. huhuhu

||alis|| said...

et: try.. jgn tak try.. tengs 4 nasihat ;)

haruan: aik? 2pm tgh hari lagi kah? hihi..

kakjah: itu pucuk ubi saya mkn gitu ajer, nasi tak lalu.. ikan pekasam tuh lak buat hilang tawar tekak.. (ehem, ada org tuh nak bagi ko ole2 dari paris eh.. kihkih!)

tasikmerah said...

aku ingat blog dak tijah tadi... he he.



.

||alis|| said...

kaktasek: ahaks.. pasal ada lauk eh.. ku tak boh resepi.. masak tak pandai cam kakjah.. dia masak apa aku yg tak sehat nih bleh jadik sehat, haha!