Nuffnang

Tuesday, June 30, 2009

salah ker nak jadi lain dari yang lain??


dlm hidup nih... betul dan benar ialah pakatan majoriti.....
.
.
.


terlalu sedikit memilih untuk jadi minoriti... *bukan bermakna minoriti itu salah~

.
.
.



kalau kita memilih untuk menjadi minoriti, maka kita dianggap salah~ yer ker?

.
.
.


benarkah dengan memilih minoriti maknanya anda salah??

.
.
.


ntah. aku tiada jawapan. tapi sepanjang hidup ku,

aku selalu menjadi kumpulan yg sedikit ini.
sebab ramainya orang, tidak mahu dipandang lain dari yang lain....



.
.
.
.

JKM: nari alih2 dak alis moody.. blerghhhh~


.
.
.
oh ya... happy 32nd bday untuk cikpah~ :)



20 comments:

Na Shari said...

Mungkin ya, dan mungkin juga tidak...akak pun selalu jadi golongan minoriti...tapi akak selesa dgn cara ni..

||alis|| said...

cikna: hmmm... apa yg penting, diri kita kan?

joegrimjow said...

jadi diri sendiri

julietchun said...

hanya kita yg tau diri kita.

pstt :ada seseorg ckp ada kawanku selalu lepak kat blog rizalman, aku tanya sapa, dia cakap budak pakai bunga besar kat telinga. Bila ku tgk, wahhh,wahhh, dasat ko dik. Baruku perasan ko ada letak kat bloglist ye.

Ms.Lilies said...

Kalo selesa camni let it be this way...x semestinya majoriti adala golongan yg slalu betul

||alis|| said...

joe: betol3x! hehehe...

kakjuliet: apakah??? siapa kah mepunya diri yg berkata aku jejak rizalman nih weh.. aku suka tgk anak bujang dia umar tuh, comel giler, dah jadi anak teruna dah.. hehehe!

kak mimi: kan? gigih nak kurus ialah target kiter skrg nih! jgn pandang org lain oke! kakakaka!

kakpiah said...

betul tu..
makin dah tua makin jelas kak wos pon nampak situasi cenih..

"betul dan benar pakatan majoriti,
terlalu sedikit memilih untuk jadi minoriti... *bukan bermakna minoriti itu salah~"

ramai yg suka jd ikut-ikutan.. berdiri di belakang mereka yg di rasakan besar,berpengaroh. takot nak menyuarakan pendapat sendiri, takot di pertikaikan, di perlekehkan, kena cerca.. tgk saja dlm dunia blogging nih.. kan?

Cik Pah said...

tq alis..

Tijah said...

ramai2 pun kekadang lemas kan? aku pun sama...jenis suka avoid crowd.


err...dah la aku ni pemaluueww!

::@FiQ said...

sye slah sorg itu..sgt x elok mengikut org kan?? takut untuk stand up alone....kalo boleh nk ikot mcm kak epal ijo..


"I'd rather be strongly wrong than weakly right."

||alis|| said...

kakwos: dunia.. cam tuh la kakwos~ eh.. saya tak sesekali pandang wendah kat taxi driver, sebab arwah tok saya besarkan anak2 ngan mandu teksi laa kejenya.... lagi satu; kalau atok tak jadik taxi driver, ibu saya n adik badik dia tak dapat merasa daging kuda, kakaka! *ini benar.

cikpah: welcome cikpah ;)

kakjah: haa... dah sama la tuh!

@fiq: kan? kak di salah satu contoh. dia sakai pon orgnya sakai jenis relaksss jer akak tgk, kakaka! *matik laa kutuk kak di kat sini ;P

mo0ney said...

be urself.xpyh nk pikir orang sekeliling sgt.xsemua majoriti tu betul.ehehe

||alis|| said...

muni: wa.. geng aku tambah lagi satu la.. hahaha!

susudalambotol said...

gambar-gambar tu mmg cantikkk!

||alis|| said...

mommyhidd: ngeee... :D

JO said...

aku rasa aku mmg tergolong sangat2 lah dalam makhluk lain drp yg lain ni. dan ya, aku boleh mengaku, spjg aku ni mcm ni, mmg kebanyakan keadaan aku dipersalahkan. mcm kes aku keluar U ni. drp 1200lbh mahasiswa/wi, aku la sorg2 yg kene mark. dan aku yg berani berjalan ke dpn, stand for my right. mmg tragis. ya. sgt tragis. -_-

||alis|| said...

joy: oit arinni! aku tak paham! aku tak paham! citer lebih lanjut!!!

JO said...
This comment has been removed by the author.
||alis|| said...

joy: alemak... ramai nak jadik jaguh kampung la tuh weh! biar jer... janji ko tak rugi, tak patah kaki tangan, tak jatuh miskin, lelebey pon, buat sakit ati jer.. takyah nak fikir lagi laa joy..

JO said...

yup, mmg aku xpk pn skrg. diorang bodo. hahaha. xpe, at least aku ada ko kan. ko facee baik :P