Nuffnang

Tuesday, July 28, 2009

Kawan yg musibat

cerita dia begini:

- Ko punya teman baik yang jual satay. Tapi bila orang kat rumah kirim beli satay, ko bukan beli kat kedai dia, tapi kat kedai pak berahim satay.. Sebab kuah satay kawan ko tuh tak sedap. Musibat ke tidak ko nih?

- Ko punya kawan yg tengah ada masalah. Ko sibuk. Masa tak terluang. Ko diam lepas balas 2-3 sms dari teman itu. Tapi ko lupa, setahun lepas, masa ko sesak, dia terus masukkan rm100 lepas 10min kau telefon kata nak pinjam rm50. adakah ko musibat antara musibat?

- Kawan ko sanggup teman ko sampai balai polis bila dapat tahu dia punya masalah seberat tak tertanggung dek bahu dia seorang. Tapi selang 4 bulan kemudian, atas satu minor salah faham....ko sanggup kata kat dia ”ada kawan macam ko lagi menyusahkan aku..” untuk kes ini, ko bukan saja musibat, malah sangat hamlau!

Oke, i rest my cases ;)

.

15 comments:

Tijah said...

sah! itu mmg musibat kuasa 23...

julietchun said...

kasik buang dalam kandang rimau org saja camni. Tapi ku takut rimau pun tak sudi nak makan.

Ms.Lilies said...

hoh! ini adalah master musibat

*mo0ney_seLamaH* said...

musibat seadanya.ayat xblh blah..hamlau 50x

joegrimjow said...

bahaya klu camni
lari je
cri lain

mr edz said...

yang no 1 tu aku penah buat sebab aku pernah nengok dia buat kuah kacang sate dia.. bila time dia tuang gula tu ade semut dalm gula tu.. selamba je dia tuang bila aku tegur ader semut dalam gula tu dia cakap ini yang makin sedap ni..(bukan sekor dua semutnyer)

qishie said...

ni mmg tahap musibat kuasa dua ni kak.
huuu

||alis|| said...

kakjah: ko mmg inting jemenai! aku suka no 23 noks!

kakjuliet: kalu camtuh, bagi jer kat musang pandan umah aku, kekeke~

kakmimi: mamee monster, hahaha! oit, majuk la konon!

selamah: apsal tukar nama yg lagi glemer ko nih makcik? hehehe~

joe: nak carik lain makan bertahun, bukan mudah ;)

mr edz: haaa.. ko baru tahu semut ratus ekor, aku tahu ada yg lagi pelik!

dr kecik: pastu ko darabkan ngan 99999kali, ngeee...

tasikmerah said...

no 1 tu tak berapa musibat.

:)

||alis|| said...

kakTM: haa.. ok la tuh. tak musibat sangat.

Khairiah Umyra said...

alis..ahaks..terus aku nampak bayangan tun teja bila ko sebut musibat.

hidup melaka!!

naqiubex said...

Musibat? Kena cek kamus la balik..

rasanya semasa baca post post lepas.. seakan saya tahu siapa yang kamu maksudkan ni..

ps: Davinci saya tak baca habis lagi tapi memang best... Rasanya saya nak tunjukkan sesuatu tentang watak langdon dalam dunia sebenar..

||alis|| said...

puan lawyer: yo la teja ekau~ perigi hang tuah 5min jer dari umah aku nih ha.. kekeke.!

naqib: ha? siapa? hehehe.. ada satu laa yg terkena kat diri ku ini, ceh! baca2.. best giler da brown nih~ kamu mahu tunjuk apa? wahh.. teruja nak tau nih!

green apple said...

tu bukan musibat. tu namanya lancauuuu.

||alis|| said...

kakdi: weh kak di, ko jgn x ngaku, ko pon ada senasib ngan aku kan? kan? ahahaha!