Nuffnang

Wednesday, August 26, 2009

eh eh lebih laaa lu, aunty!

kejadian: semalam area 6pm
lokasi: gerai juadah berbuka.

aku ngan adik umah aku p beli juadah kuih tepung pelita rm2/5pcs tuh... kebetulan masa tuh ada sorang aunty nih beli kuih..

aku: (peramah menegur) hai aunty.. beli kuih ka?

aunty: (senyum), haa.. ya lor... beli kuih (dlm hati: ade ko nampak aku beli kelapa lauT afrika ke???)

aku pon senyap la pastuh, tegur sesikit jer sudaa..

sekali aunty tuh bersuara:

"LU ORANG PUASA TAK PUASA SAMA AJA KAN.. PASAL SIANG TAK MAKAN TAPI BILA BERBUKA LU ORANG MAKAN BANYAK, SERUPA MACAM MAKAN MALAM LAA..." (sambel mata melirik kat bungkusan kuih aku yg berharga rm7, pasal aku beli untuk 7 org punya makan)


*SABAR, LIS, KO NAK PAHALA PUASA PENUH, KAN? BAIK KO DIAM!!!!!!!*




.

13 comments:

Ms.Lilies said...

kalo x pose ko debik dia sekali ahahahaha...

pari pari syurga said...

pangkah kaki die..



hahahahaha...

itafukada said...

perghh..leh hangin satu bdn..nsb baik pose.huhu..

kdg2 rajin menegur pon slh ek? xphm2.huhu..

cun09 said...

salam...
itulah yg dinamakan M.A.N.U.S.I.A
yg mempunyai pelbagai kelemahan...
...sabau alis ^-^...

||alis|| said...

kakmimi: bukan takat debik jer kak... wacha!

anim: bakal pengantin, kalau nak pangkah aku pangkah dahi dia dulu.

ita: ha, kan? ita, nak komen tapi word verify box awk x muat dlm frame saya, how?

liza: kan... sbau.. sabau!

cik seLamaH KunDang said...

giler aunty sound direct..ampeh..sabo2

julietchun said...

patut ko jawab ada banyak plastik lagi dalam keta, aunty mau tengok ka?hehehe

||alis|| said...

cik selamah: kan? haaa... nyampah tau ai...

kakjuliet: haa.. klau ptg nih aunty tuh ada lagi, aku guna idea ko kak, ini siyes!

Tijah said...

kahkahkahhhh!

tu la...kan aku suh diammm...

naqiubex said...

Saya bangga kalau dia cakap macam tu.. haha..

SuFy said...

haha..harini beli lebih cket yeee..hik2

mr edz said...

tiu aa.. kila makan pagi sam tengah hali punya lor...

||alis|| said...

kakjah: ahaha! jemenai mana bleh diam lama sngt kak weh.. heheh!

naqib: samalah, dia ckp tuh ada gak masuk dlm kepala akak, sesetengah melayu kalau berbuka banyak membazir.

sufy: takdan nak beli, dah balik rumah akak la yang.. selamat berbuka sufy!

edz: alamak.. nak jawab cam tuh ker? hehhee!