Nuffnang

Thursday, January 28, 2010

kalau dah rezeki dan duit tuh Halal..




ahad: aku ke pasar tadi staduim shah alam. besar dan luas tak hengat!
jalan2 4 lane jer mau patah kaki ko.
ada 4 lane lagi, simpan untuk mggu depan, haha!

citer lain, nih kisah sebulan lepas laa.. dah past tense pon..cuma ada sesuatu yang kiter boleh share bersama kat sini..sebenarnya housemate aku nih jenis tak kisah barang dia terlepak dekat mana..kalau setakat laptop dia bogel2 tinggal depan tv, terletak 3-4 hari pon, dia tak kisah. handphone pon sama.. main letak jer kat mana mana...

ada sekali, dia nak ke pasar tadi shah alam..lepas shopping mopping, dia pon balik..tak sedar lagi tuh; alih2 dalam 10minit perjalanan..alih2 dia menjerit:



HANDPHONE AKU! HANDPHONE AKU!!!! STOP! STOP!

terkejut sakan la member yang drive... terus ke tepi jalan.

"ko apsal alih2 terjerit nih, cett??" kawan merangkap driver terus bertanya.


tak tunggu sesaat, housemate aku terus meluru keluar, amek handphone dia..YANG TERSELIT ELOK KAT BAHAGIAN LUAR SIDE MIRROR!

semua terkejut laa! rupernyer HP si Cett nih terjatuh masa nak turun kereta. kemudian ada hamba Allah ternampak, lalu dia selitkan HP E71 Cett nih antara side mirror.... agak2 aku laa, kalau sesetengah orang lain la kan, mmg dia angkut tak bagi salam terus!

aku bagi pihak Cett, berharap siapa pon dia, semoga dimurahkan rezekinya. amin!

sebab orang baik dalam dunia nih makin kurang sebenarnya...


.

9 comments:

mr edz said...

sama macam kejadian aku la.. lain version.. rasa macam nak kongsi kat blog aku)

||alis|| said...

mredz: aku rasa ko yg jadi penyelamatnyer, btol x? haa.. sharing is caring, nnt tepek post ko plak :)

julietchun said...

yg pasti org tu bukan aku sebab aku tak penah gi pasar shah alam :P

||alis|| said...

kakjuliet: hehehe... jom la kak, kiter dating kat sana, sana ramai yg hot tapi low profile, haha!

Uncle Lee said...

Hello Alis, noticed you have Chinese characters in your blog.
You speak, write Chinese? Good for you.
Regret I speak, but can't write or read.
You have a pleasant weekend and keep a song in your heart, best regards, Lee.

susudalambotol said...

saya rasa nak tukar hp, sebab nak online sambil tidurkan Umar Arjuna. hehehe :p

||alis|| said...

lee: yup, all are correct :), nice day ahead ya :)

hidd: hidd kena gegau si adi soh cekau blackberry satu untuk hidd~ haha!

cun09 said...

salam...

**sebab orang baik dalam dunia nih makin kurang sebenarnya...**

betul-betul-betul....

||alis|| said...

salam liza: :), betol kan? mudahan kiter2 nih dipelihara berada dlm golongan mahmudah aja :)