Nuffnang

Tuesday, April 19, 2011

bila fb bukan lagi menjadi tempat peribadi yg paling aman...

diakui, pernah 2kali. aku nak delete fb aku.

sebab aku rasa sangat sendat disana. sesak. tak boleh nak bernafas dengan aman.

p/s: ini cerita aku ya.. bukan sesiapa; ini pengalaman aku.. jangan cakap aku cakap korang pulak. (kena gak buat p/s, sebab lately nih ramai yg perasan dan terasa bila baca tulisan aku)

sebab nerakanya fb nih pada aku ialah seperti contoh dibawah

- dik, belilah tudung yg akak jual nih *insist. (kenal since 2006, bila buat dono, terus tak tego lagi dah. "hilang" satu kawan yg baik.)

- acik selalu bukak fb kakak melalui akaun anak makcik. ("lenyap" satu freedom gua, haha!)

- tag..tag..tag.. please donk!

- tak add, marah.

- bila add, senyap, meroyan. hoh~ grow up la dude.. or babe.

- perkara tunang aku sorok kat fb sebab menjaga hati.

- paling tak best, orang yg aku jaga hatinya itu dah berbaik dengan ex dan buat ayat loovey dovey to seek my attention *dont ask, i just knew it.

bleghhh! haruskah aku delete? tak boleh.

sebab kat sana laa juga aku mula hargai fb, dimana aku pernah melalui tempoh pantang tak masuk fb (><25hari), aku rasa sangatttttt jauh dari kawan2.. kakmimi, anda benar ;)

17 comments:

Ms.Lilies said...

komen pertama...
br smlm aku x masuk sudah tukar rumah baru meehh??? cantik2 :)




komen n3 hehehe...
ko kalo delete fb aku terus anto bom nuklear gi tmpt ko yek....hep hep..



biarkan mamat poyo itu....ko sudah ada chenta hati 100000000000000000000000000000000000000x ganda bagus dr dia....


chill bebeh

||alis|| said...

kakmimi: (!____!) <-- nanges terharu!

rosdiana said...

hah betul
sudah tidak aman apabila mak sedara, pak sedara, adik beradik, jiran tetangga semua bersatu di dalam fesbuk!
kalau nak post status pun kena pikir bnyk kali!

||alis|| said...

kakwos: yer kan..??? tak boleh nak havoc2 sangat. padahal dlm jiwa meronta2 gitu.. banyak hati perlu dijaga kan? oh, fake kah kiter nih kak?? rasanya ku fake, sedikit, haha!

tasekM said...

aku.
sekali dhku deactivekan.
terus tak ku aktifkn balik.

ha ha.





.

||alis|| said...

kaktas: hati belom kuat la kak. takpe, kita dua org dah mmg ada cara lain untuk berhubung kan? ;)

marinahunny said...

hilang dh bang fahri..?

zahidah dihaz said...

dilema nak delete fb ke tak?


New Entry: TAMRA THE ISLAND

||alis|| said...

kakmariah: yes, finally, tapi ku tetap setia tau ;)

zack: yup. apa jawapan anda? ;)

julietchun said...

WaaaaaWiiiiii,rumah baru.
Dalam hati ada taman ye :P

Ai add yu, please add ai jugek,kekekekekke.

julietchun said...

org pantang 60hari kan? ada bertungku tak? ada urut? pakai bengkong tak? pakai stokin? ehehehhe :P

Jangan delete saya tuan.

julietchun said...

nak tengok gambar tunang, ehhh...maksud saya gambar anda bertunang.

julietchun said...

boleh komen banyak2 ke? ai takut org maki ai je.

julietchun said...

taktau kenapa bila tgk rumah baru ni semangat nak komen membuak-buak :P

rosdiana said...

dik, ko dgn tas berhubung di alam ghaib ker?
mistewi nih!

||alis|| said...

kakjuliet: harus ku buat kenduri nih kak juliet komen banyak2.. ai try nak pompuan2 sket nih kak, ibu cakap ai nih ganas. haha!

kakwos: telepati kakwos.. telepati ;)

gadisBunga said...

rasa nak berehat dari fesbuk jugaklah!

nak try 3 hari dulu..nak tgk cemana~

:D